Strona/Blog w całości ma charakter reklamowy, a zamieszczone na niej artykuły mają na celu pozycjonowanie stron www. Żaden z wpisów nie pochodzi od użytkowników, a wszystkie zostały opłacone.

Sery mozzarella – jakie są ich najbardziej popularne rodzaje

Chyba żadna prawdziwa pizza nie obejdzie się bez dobrych jakościowo składników. Tu nie ma miejsca na kompromisy, jeżeli rzeczywiście smak jej ma być taki jak w słonecznej Italii, to należy zadbać o to, aby znalazły się na niej wyłącznie produkty włoskie oryginalne. Dotyczyć do będzie zarówno sosu pomidorowego raz mąki, jak również użytych serów. Oczywiście najważniejsza będzie wyjątkowo smaczna mozzarella włoska, robiona wyłącznie z mleka pasących się na włoskich łąkach krów.

Mozzarellę wytwarza się rzecz jasna w innych miejscach, lecz każdy kto zna się chociaż trochę na jedzeniu, od razu zauważy ogromną różnicę w tym, jak smakuje. Ten gatunek sera jest bardzo charakterystyczny i ciężko pomylić go z jakimś innym. Ma postać kulek o średnicy kilku centymetrów, które są miękkie i sprężyste. Do sprzedaży te kulki są pakowane do foliowych torebek i zalane serwatką, przez co zachowują odpowiednią świeżość i nie wysychają.

Taką mozzarellę można użyć oczywiście do pizzy, lecz również świetnie się sprawdza jako dodatek do kanapek czy sałatek. Jeżeli ktoś będzie chciał popróbować innych odmian mozzarelli, z których też słyną Włochy, to na pewno posmakuje mu produkty włoskie oryginalne. Przez dodatek śmietany przy produkowaniu ma ona delikatnie maślany smak i płynny środek. Bardzo ciekawa jest też mozzarella buffala, mało jeszcze popularna u nas. Ją z kolei robi się z bawolego mleka, dzięki temu że ma ono więcej tłuszczu, to ser posiada delikatnie kwaskowy, bardzo charakterystyczny smak.

+Tekst Sponsorowany+

ℹ️ ARTYKUŁ SPONSOROWANY