Strona/Blog w całości ma charakter reklamowy, a zamieszczone na niej artykuły mają na celu pozycjonowanie stron www. Żaden z wpisów nie pochodzi od użytkowników, a wszystkie zostały opłacone.

Najpopularniejsze rodzaje włoskiej mozzarelli

Kuchnia włoska od wielu lat jest ogromnie popularna, mało jest ludzi, którzy nie skosztują spaghetti czy gorącej pizzy. Tak duża popularność przekłada się też na zakupy, zwłaszcza jeśli chodzi o produkty włoskie oryginalne. Osoby zajmujące się gotowaniem doskonale wiedzą, jakie znaczenie na smak i jakość potrawy mieć będą składniki, dlatego też chętnie używają tych naprawdę dobrych. A powszechnie jest wiadomo, że przykładowo mozzarella włoska nie ma żadnej konkurencji, zwłaszcza że w sklepach można dostać jej parę odmian.

Oczywiście najczęściej kupowana jest tradycyjna, w postaci spłaszczonych kulek mających kilka centymetrów średnicy. Świetnie się ona sprawdza w formie dodatku do surówek i na zwykłe kanapki, lecz żadna pizza też bez niej nie może być zrobiona. Tradycyjna mozzarella jest robiona z mleka krów, dzięki czemu ma delikatny aromat i smak. Jeśli ktoś chciałby wypróbować coś mniej znanego, to z pewnością na jego talerzu powinna się znaleźć mozzarella buffala.

W porównaniu z klasyczną mozzarellą ten rodzaj sera jest produkowany z bawolego mleka. Na początku nie był ceniony, ale obecnie posiada wierne grono swoich zwolenników. Przed dużą zawartość tłuszczu smak tej odmiany jest lekko kwaskowy. Oryginalnie będzie się też prezentować w smaku mozzarella burrata. W pierwszej chwili przypomina ona klasyczną mozzarellę, ale prze specjalny proces produkcji w środku znajduje się niewielka ilość śmietanki, zapewniająca temu produktowi przepyszny, maślany smak.

+Tekst Sponsorowany+

ℹ️ ARTYKUŁ SPONSOROWANY